Algemene informatie


H eb je altijd al willen tekenen en schilderen? maar ben je er nooit aan toegekomen? of heb je misschien wel gedacht, dat je het niet kon? Wil je op een ontspannen, gezellige, ongedwongen manier bezig zijn met tekenen en / of schilderen? en een goede basis aanleren? met eventueel een vervolg?


Ik bied hiervoor een aantal cursussen aan:

Tekencursussen:
Op het gebied van het tekenen geef ik een basiscursus en een vervolgcursus. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de tekencursussen.

Aquarelcursussen:
Op het gebied van schilderen geef ik een basiscursus aquarel en een vervolgcursus. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de aquarelcursussen. Als je graag wilt gaan aquarellen en je hebt nog niet veel of nooit getekend, dan kun je het beste eerst de basiscursus tekenen volgen.


Over de cursussen

Elke week staat er een onderwerp klaar waar we mee aan de slag gaan. Heb je een wens voor iets dan kun je dat aan mij doorgeven, met name in de vervolgcursussen is dit mogelijk en zal ik dit in de cursussen verwerken.

We werken naar de waarneming van de natuur.

De cursussen bestaan elk uit 12 lessen, behalve de vervolgcursus aquarel, die in de vorm van een abonnement is. De basiscursussen en de vervolgcursussen sluiten direct op elkaar aan in zowel het tekenen als het schilderen. Je kunt dus meteen verder met het vervolg of switchen van tekenen naar schilderen.

Na elke 13 weken ongeveer zullen er nieuwe cursussen starten. De datum van de eerstvolgende cursus staat vermeldt bij de betreffende cursus.

De cursussen duren 2,5 uur. Tijdens de cursus is er een korte pauze. Koffie en thee met iets lekkers voor erbij staan (gratis) voor u klaar.

De cursussen worden in kleine groepen gegeven, zodat er voldoende persoonlijke begeleiding is. In een gezellige sfeer, op een ontspannen manier, waarin je ook je wensen kenbaar kunt maken en rustig kunt werken.


De studio

De cursussen worden gegeven in mijn studio in het Cwartier in het centrum van Weert. Dit is een lichte ruimte met veel daglicht. Langs de studio is er toegang tot een ruim, beplant dakterras waar gebruik van kan worden gemaakt.

De studio is ook met de lift bereikbaar.

We werken op professionele tekentafels en schildersezels, die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken zijn, al naar gelang de cursus en persoonlijke voorkeur.

Materiaal

Tijdens de cursus kun je je eigen materiaal gebruiken. Ik zal voor aanvang van de cursus advies geven over welk materiaal van goede kwaliteit is en welke van mindere kwaliteit.

Het is mogelijk om materiaal via mij te bestellen.

Papier is tijdens de cursus bij mij verkrijgbaar.

Tekenen en schilderen: een creatief moment voor jezelf!